Sa najvećeg skupa na KiM, Srbi okupljeni kod Spomenika caru Lazaru, poručili su da su tu svoji na svome, da žele da ostanu na svojim ognjištima i da žele mir i stabilnost.

Okupljenima se obratio Nenad Đurić, bivši komandir Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji.

- Slavni moj i napaćeni rode, stajati danas ispred vas nije samo velika čast, već privilegija koja se ogleda u delima naših predaka i očima nape dece.

Foto: Novosti

 

- Probudili smo se iz sna. Mi druge zemlje nemamo, i nemamo je gde obrađivati za nadnicu šaku pirinča ili šaku zobi. Moje kolege su iznele veliki teret - rekao je Đurić.

- Za sve one koje se kolebaju - Svak ke rođen da pojednom umre, čast i bruka žive doveka - zaključio se Đurić citatom NJegoša

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da su se danas okupili da nikad jače, snažnije i složno upute poruku, Prištini i međunarodnoj zajednici:

Foto: D. Milovanović

 


- Dosta je. Dosta je šikaniranja, maltretiranja, ugnjetavanja i obespravljivanja Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Rakić.


Potpredsednik Srpske liste Igor Simić zamolio je Srbe da podignu zastave, da ih svi vide, jer kaže, u Prištini kažu da nema Srba na KiM, da ih nema više od par desetina.

- Hajde da podignemo te zastave, da vide da nasi ma mnogo, i da će nas tek biti na ovim prostorima, jer ono je naše. Bilo, jeste i biće - poručio je Simić.

FOTO: M. Stevanović

 

 

BONUS VIDEO: 

VESELI SE SRPSKI RODE: Počelo okupljanje pred veliki narodni skup u Kosovskoj Mitrovici

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".