Маријана је нестала пре шест месеци и од тада јој се губи сваки траг, а потрага до данас није уродила плодом. Њен отац Иво Ковачевић, као што је прошле недеље најавио, стигао је из Книна у Загреб где мирно штрајкује како би сазнао праву истину о нестанку своје кћери. У среду ујутро паркирао је аутомобил испред полицијске станице која води случај, а ексклузивно за Стори.хр открио је бројне детаље које јавност досад није знала.

- Нема никаквих резултата шест месеци. Нико ме не зове док ја не зовем. А кад ја зовем, онда ми кажу: 'Истрага у току'. Ако не дођем, не видим и не чујем шта се ради, не могу мирно да спавам нити да функционишем, зато сам дошао. Није то протест да се ми разумемо. Да сам хтео штрајк, било би 50 људи овде - добровољаца и инвалида рата, као што сам и ја. Али нисам хтео да увлачим своје пријатеље, то ми не треба. Мене само занима шта се ради, шта се догађа и докле се дошло - рекао је Иво, а онда открио докле се дошло и које најновије информације које има.

- Нема ту нових информација кад је истрага у току, али шири се истрага и, колико сам схватио, неће се више обухватати само Сава него и шире. Јуче сам дао ДНК, у случају да се нешто нађе па да се зна. Злу не требало -  рекао је отац нестале Маријана и додао да ће претестовати до суботе као и да је дошао сам јер његова супруга није у стању да путује.

Фото: Јутјуб принтскрин/VELIKI BRAT

 

Иво је такође изнео и своје претпоставке о томе шта се можда догодило Маријани.

- Теорију има свако. Ако питаш 100 људи, свако од њих ће имати своју теорију. Да имам икакву основану сумњу, прво бих је рекао полицији. Немам основане сумње, нисам такав човек да сумњам у неког за нешто што не знам. Дакле, основане сумње немам, а сумње имам, а све моје сумње сам рекао где сам требао рећи - у полицији - рекао је он, а онда додао да да мисли да је у Маријанин нестанак укључена још нека особа, јер верује да њега ћерка не би извршила самоубиство.

- Познавајући њу и њен карактер, није се она убила сама. Или ју је нешто психички дотукло да би то направила, а да би то сама направила – не. Неко је ту помогао, барем психички јер не мора се убити човека физички, може и психички. Ко, зашто, како, не знам. Вероватно ће се кад-тад сазнати, али ко зна хоћу ли ја то дочекати. Да се неко иде да убије, зар би се сетио да скине торбицу? Нема никакве логике по мом мишљењу - рекао је Ковачевић и додао да увек постоји нада да је његова ћерка жива.

- Верујем, увек нада постоји. И сада верујем, а најмање верујем да се сама убила.

Како је Маријана сестра Маја Ковачевић недавно изјавила да верује да јој њена сестра извршила самоубиствно, Иво каже да се не слаже са њеном причом.

Фото: Јутјуб принтскрин/VELIKI BRAT

 

- Маја прича глупости од којих сам се ја оградио. Споменула је видовњаке, ја сам католик и верник, у видовњаке не верујем. Маја је одрасла особа, може да говорити шта хоће, али ја сам се одмах оградио - рекао је Ковачевић, а онда прокоментарисао и Мајин улазак ријалити.

- Немам коментар. Њен живот, изабрала је како ће га живети, настојали смо је одгојити како треба, све смо јој пружили колико смо могли. Одрасла је, здрава, шта ја могу?

Ковачевић је такође рекао да полицији ради свој посао, као и да неверује да нешто крију од њега.

- Сумњам. Кроз ове месеце сам упознао полицију у Кругама и Хеинзловој, људи раде свој посао колико је то могуће. Немају ни они неки траг, једино имају траг камера на бензинској станици да је кренула према мосту и даље нема ништа - рекао је Иво и додао да верује да је полиција транспарентна, односно да му јави све што зна.

- Верујем, уверио сам се више пута. Само што неке ствари чујем пре него ми они јаве, а обећано ми је да ће ме редовно извештавати. Нисам ја мулац или баба трачара, мени могу рећи. Ако је потребно да ни моја жена не сазна, неће знати ни она. Вероватно ће се то променити, биће веће и боље комуникације, ја се надам. Ако не буде, доћи ћу опет - рекао је отац нестале Маријане и додао да исту став не може да каже за њеног супруга Карла.

- Не могу, немамо контакт већ три месеца, нисмо се чули - рекао је он и додао.

- Не знам, нема разлога за то, барем не с моје стране. Задњи пут сам ја њега звао, сад би он мене требао звати, млађи је од мене. Видећемо се данас-сутра јер морам видети унука. Зваћу га данас да се нађемо да видим дете. Немам ја ништа против њега. Да знам нешто, то би била друга прича - рекао је Иво и додао да не зна да ли је Карло умешан у Маријанин нестанак.

Ковачевић је открио како изгледа његов живот последњих шест месеци.

- Никако, шест месеци нисам ушао у кафић да с пријатељима попијем кафу. Не зато што не желим, него због питања које добијам. Имате људе који питају из знатижеље, има оних који суосећају са мном. Како бих избегао оне који ме питају да би ширили даље и још нешто додали, онда се најбоље одмакнути од свега. А какав ми је живот, никакав, нити се могу насмејати нити развеселити, нити отићи на причест. Како ћу? Да свира музика и да се веселим, а чему? Нити могу нити хоћу - рекао је Иво и додао да је Маријана мајка јако лоше.

- Лоше, психички лоше. Нон-стоп плаче чим се спомене једна реч.

Неутешни отац открио је у каквом је односу био са Маријаном пре него је нестала.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

- Увек смо се чули, све у реду је било. За Ускрс смо били сви заједно у Загребу, цела породица - Маријана, њен муж, моја ћерка Сенди и њен муж, деца, сви заједно смо код Сенди били. Након тога смо сви отишли у луна-парк. Сутрадан сам ја кренуо за Книн и то је то - рекао је отац нестале Маријане, а онда открио да се не сећа последњих речи његове ћерке које му је упутила.

- Не знам, лепо смо се поздравили и то је то - рекао је Иво и открио у каквим је односима била Маријана са супругом Карлом.

- Они су били пред разводом. Маријана је то крила од мене, не од мајке, ја сам то задњи сазнао. Не због страха, није се она мене бојала, него из поштовања, у смислу: 'Трећи развод, што ће тата рећи?'. Ја сам то прихватио. Рекао сам јој: 'Ако не ваљаш ти, одмакни се, ако не ваља он - одмакни се опет ти'. Њихов брак је био климав од Нове године - рекао је он и додао да нису предали папире за развод брака.

- Комуникација је међу њима била лоша иначе. А Маријана воли друштво, воли изаћи и то је то. Можда то многи не подржавају, али свако води свој живот - рекао је Иво, а онда открио какав је Карло био према њојкао и какав је био као отац.

Што се тиче њега као оца, немам замерки никаквих. Маријанина ћерка из првог брака је живела с њима, она исто нема замерки. Помагао јој је што се тиче школе, домаћих радова, све коректно. А какав је као супруг - то не знам, како ћу знати што се догађа у њихова четири зида - рекоа је Иво, онда открио каква је Маријана била заправо.

- Осећајна особа која би помогла свакоме. Остала би без јакне на себи како би је дала другоме, таква је била особа. Није била себична нити саможива.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".