Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да се од грађана не може очекивати да почну да плаћају карте у јавном градском превозу уколико се не побољша квалитет превоза и најавио да ће до средине новембра у саобраћај бити пуштено 100 нових аутобуса на гас.

- Не можемо од људи да очекујемо да почну да плаћају карте уколико им у наредних неколико месеци не покажемо шта смо спремни ми да урадимо да побољшамо и подигнемо квалитет превоза - рекао је Шапић одговарајући на питање новинара која је најбоља мера да се грађани натерају да плаћају карте у јавном превозу.

Шапић је најавио да ће врло брзо, до средине новембра, бити пуштено 100 нових аутобуса на гас на београдске улице и изразио наду да ће грађани увидети да је, да би могло да се настави са побољшавањем и унапређивањем јавног превоза, неопходно да плаћају карте у превозу.

Он је рекао да садашња Градска управа нема "чаробни штапић" и да је за побољшање квалитета превоза потребно неко време.

- То је један толико комплексан систем да би га покренули, а нико није покушавао да га покрене баш из овог разлога што где год да кренеш, постоји нека блокада. Мислим да ћемо за пар месеци већ видети прве назнаке и показатеље да је саобраћај фреквентнији, да у шпицевима има више возила, да су мање гужве, да су аутобуси чистији уреднији, бољи, сређенији - рекао је Шапић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".