Више од 30 туристичких агенција из Софије планира да од 1. децембра ове до 27. јануара следеће године води бугарске туристе у Београд, саопштила је Туристичка организација Београда (ТОБ), која је са туристичким организацијама Ниша, Врњачке и Сокобање у Софији представила нове туристичке програме у Бугарској.


Заменик директора ТОБ-а Слободан Унковић је истакао да је број бугарских туриста повећан за 120 одсто у односу на претходну годину.

Према речима заменице министра туризма Бугарске Мариеле Модеве Србија и Београд су четврти на листи туристичких дестинација у које бугарски туристи желе да путују.

Говорећи о томе шта бугарски туристи воле у Београду, власник бугарске агенције "Бохемија" Бајко Бајков је истакао да су то провод и начин живота.

- Свиђа им се то како играте, певате и умете да се веселите. Имам по 20 аутобуса годишње и више од 20 година радим Београд и никада нећу престати - рекао је он.

Амбасадор Србије у Софији Жељко Јовић нагласио је да су односи наше две земље одлични и да ће у размени туриста много помоћи завршетак ауто-пута ка граници са бугарске стране.

- Туристи ће ускоро из Софије до Београда путовати све време ауто-путем - закључио је он.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".