За ту тачку дневног реда данашње седнице градског парламента гласало је 57 одборника, против је било 18, а уздржаних није било.

У Инфомацији се наводи да је имајући у виду новонасталу ситуацију са снабдевањем енергентима потребно донети одговарајуће мере у циљу неопходности штедње енергената због постојања опасности од потпуног прекида у снабдевању, до чега би могло доћи због глобалне енергетске кризе.

Фото: Н.Скендерија

 

 

Подсећа се да се правилима о раду дистрибутивног система топлотне енергије ЈКП "Београдске електране" предвиђено да се испорука топлотне енергије у току грејног дана може прекинути у случајевима повољне спољашње температуре спољашњег ваздуха (изнад 15 степени).

Београдским електранама се налаже да не започињу испоруку топлотне енергије крајњим корисницима док год је прогнозирана повољна спољашња температура, а Градском штабу за ванредне ситуације налаже се да у складу са временским приликама свакодневно даје препоруку Електранама о почетку грејне сезоне.

Јавном предузећу Јавно осветљење налаже се да у циљу уштеде електричне енергије и потребе рестриктивног понашања према потрошњи енергената новогодишњу расвету постави од 15. децембра до 15. јануара следеће године и то само у централним градским целинама.

Након усвајања Информације председник Скупштине града Никола Никодијевић одредио је паузу до 17 сати.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".