Пре него што се удала за сликара Радомира Стевића Раса, Ева је била у браку са мушкарцем чији идентитет не жели да открива, а због ког је почела да се дрогира.

- Мој први муж, с којим сам била док сам студирала Факултет драмских уметности, дрогирао се. Нисам знала за то док смо се забављали, сазнала сам тек кад смо се венчали. Тих шездесетих година наркоманима смо звали само оне који су се лечили од дроге, а не и оне који су је користили. Због тога су многи мислили да дрогирање није ништа страшно - почиње Ева исповест и објашњава како је дошло до тога да први пут проба дрогу:

Фото: Зоран Јовановић

 

- Супруг ме никад није наговарао на то. Међутим, дрога се вукла по стану и гледала сам како је он узима. Једном сам му рекла да хоћу и ја да пробам. Одговорио ми је да не жели да буде сведок томе и да то урадим док он није код куће. Тако сам и учинила. Ушмркала сам тај прашак, био је то кокаин. Имала сам 20 година када сам први пут пробала дрогу - каже Ева и додаје да након узимања наркотика није знала за себе и да данима није јела и спавала.

- Кад бих се надрогирала, мислила бих да могу да прођем кроза зид! Пипала бих зидове и чинили су ми се мекани. Тај чудан осећај у глави трајао би данима. Два дана не бих јела, пила, спавала, нити пишала! Нисам имала никакве физиолошке потребе. Кад бих склопила очи, указивала би ми се чудна привиђења. То је било језиво! Повраћала сам од психичког гађења, јер сам изгубила себе у свему томе - прича Ева, која је престала да узима кокаин јер није желела да постане зависник:

Фото: Милена Анђела

 

- Прошле су недеље док нисам дошла себи. Кад сам схватила да стабилно стојим на земљи и да зид није мекан, знала сам да сам добро. Развела сам се од првог супруга и престала са дрогирањем. Нећу да причам о њему и откривам ко је. Он има свој живот и немам право да му га загорчавам. Не само њему већ и његовој деци и унуцима.

(Информер)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Ева Рас

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".