Мушкарац је четири године живео у стану скривеном усред тржног центра и нико га није приметио.

Како пишу страни медији, Мајкл Таусенд се уселио у тржни центар када је исељен из стана који је изнајмљивао. Док је мушкарац размишљао где ће да потражи нови смештај, сетио се да је видео празну просторију у тржном центру те је одлучио да тамо направи камп. 

Иако се ова ситуација догодила пре више од десет година, Таусенд је тек сада одлучио да проговори о томе, пише британски Мирор

Након што се уселио у свој нови смештај од 70 квадрата, Мајкл га је убрзо опремио фотељама и конзолама за видео-игрице, а доводио је и друштво. 

Мајкл, који је иначе уметник, први пут је уочи неискоришћен простор у једном тржном центру на Роуд Ајланду током свакодневног џогирања 1999. године. 

- Током божићних празника пре 18 година, радијске огласе читала је жена са ентузијастичним гласом. Она је причала о томе како би било сјајно када бисте могли да живите у тржном центру. Главна тема је била да тржни центри, осим куповине, могу да пруже и све што је потребно за преживљавање и здрав живот - рекао је Таусенд и истакао да му је план био да што дуже живи у трговинском центру. 

Он је са пријатељима сазидао зид и помоћна врата. Како пишу медији, он је живео у релативном миру четири године пре него што је план почео да му се распада. 

Пре него што је ухваћен, Таусенд је планирао да у свом импровизованом смештају постави паркет, направи другу спаваћу собу и кухињу. Ипак, обезбеђење га је пронашло пре него што је то остварио. 

Таусенд је оптужен за ометање поседа, а бранио се тако што је што је рекао да је све то урадио из саосећања, како би више разумео тржни центар и живот купца. 

Судија му је на крају изрекао условну казну, али му је доживотно забрањен приступ тржном центру. 

БОНУС ВИДЕО: Лука жели да буде бољи од Пикаса

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".