Muškarac je četiri godine živeo u stanu skrivenom usred tržnog centra i niko ga nije primetio.

Kako pišu strani mediji, Majkl Tausend se uselio u tržni centar kada je iseljen iz stana koji je iznajmljivao. Dok je muškarac razmišljao gde će da potraži novi smeštaj, setio se da je video praznu prostoriju u tržnom centru te je odlučio da tamo napravi kamp. 

Iako se ova situacija dogodila pre više od deset godina, Tausend je tek sada odlučio da progovori o tome, piše britanski Miror

Nakon što se uselio u svoj novi smeštaj od 70 kvadrata, Majkl ga je ubrzo opremio foteljama i konzolama za video-igrice, a dovodio je i društvo. 

Majkl, koji je inače umetnik, prvi put je uoči neiskorišćen prostor u jednom tržnom centru na Roud Ajlandu tokom svakodnevnog džogiranja 1999. godine. 

- Tokom božićnih praznika pre 18 godina, radijske oglase čitala je žena sa entuzijastičnim glasom. Ona je pričala o tome kako bi bilo sjajno kada biste mogli da živite u tržnom centru. Glavna tema je bila da tržni centri, osim kupovine, mogu da pruže i sve što je potrebno za preživljavanje i zdrav život - rekao je Tausend i istakao da mu je plan bio da što duže živi u trgovinskom centru. 

On je sa prijateljima sazidao zid i pomoćna vrata. Kako pišu mediji, on je živeo u relativnom miru četiri godine pre nego što je plan počeo da mu se raspada. 

Pre nego što je uhvaćen, Tausend je planirao da u svom improvizovanom smeštaju postavi parket, napravi drugu spavaću sobu i kuhinju. Ipak, obezbeđenje ga je pronašlo pre nego što je to ostvario. 

Tausend je optužen za ometanje poseda, a branio se tako što je što je rekao da je sve to uradio iz saosećanja, kako bi više razumeo tržni centar i život kupca. 

Sudija mu je na kraju izrekao uslovnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup tržnom centru. 

BONUS VIDEO: Luka želi da bude bolji od Pikasa

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".