Михољско лето се продужило и задржало се пролећно време током октобра, тако нас и слично време очекује у првој недељи новембра.

- Наредних дана стабилно и релативно топло. Само ће понегде и то пре свега над Панонском низијом и котлинама региона бити могућа појава магле и ниских облака који ће се понегде задржати и већи део дана. У тим пределима максимуми од 12 до 14, а у осталим деловима региона од 15 до 24, а локално, посебно на југу региона и око 27 степени Целзијуса - пише Чубрило.

До петка ће поље антициклона условљавати суво и релативно топло време. У вишим пределима ће бити претежно сунчано, док ће у нижим, а то посебно данас, бити магле и ниских облака. У среду долази пролазно наоблачење, разбијање магле и освежење, додуше без падавина. Ветар ће постати умерен, западни, а дневни максимум се очекује од +14 до +22 степена Целзијуса.

 

 

Суво и релативно топло ће бити у четвртак, док се у петак очекује наоблачење и падавине, а понегде и грмљавина и то са појачаним северозападним ветром и осетним захлађењем. У петак дневни максимум ће бити од око +9 степени Целзијуса на крајњем северозападу Хрватске, до око +23 на истоку Србије, док се за викенд очекују температуре у интервалу од +5 до +13 степени, што је у складу са просеком за овај део године.

 

 

Прогнозира се први снег у низијама после 20. новембра, што је ускладу са вишегодишњим просеком.

- На вишим планинама, преко 900мнв може бити и пролазног снега. Почетком следеће недеље променљиво облачно уз хладна јутра и све чешћу појаву првих, приземни, мразева, док ће током дана максимум бити од +11 до +15 степени Целзијуса што је и даље мало изнад просека. Повремено може бити кише али су конкретније падавине за сада не очекују - закључио је Чубрило.

БОНУС ВИДЕО: СТИЖУ ТАМНИ ОБЛАЦИ: Поглед из Београда ка Банату

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".