Миона ужива радо у животу и врло смело носи сваку модну комбинацију. Раније то тако није било, осећала је незадовољство и желела је да нешто на себи промени. Међутим, то јој је само угрозило здравље. 

Овако почиње њена исповест: 

– Била сам грозно, годинама. Ја сам своје тело мрзела до те мере да сам се самокажњавала 10 година ненормалним дијетама, које су утицале на моје хормоне и на свашта нешто. Нисам била задовољна својим изгледом иако ја тада, објективно гледано, нисам изгледала много другачије него сада. Прихватала сам своје тело од пупка на горе, а од пупка на доле никако. Сматрала сам да ми је тај део тела у лошој фази, али је та лоша фаза трајала 10 година, тако што сам ја своје тело мучила, изгладњивала. Ишла сам на разне детоксе, јела сам банане седам дана, била сам на кето исхранама и тренирала два и по сата дневно, онда сам изгубила менструацију па сам зезнула све своје хормоне. Докторка ми је рекла да ћу, ако тако наставим, имати проблем да затрудним једног дана – објаснила је Миона на друштвеној мрежи Инстаграм.

После је одлучила да је решење психотерапија:  

– Окидач зашто сам ја кренула на психотерапију, на коју идем већ четири године, био је када сам на 39 степени изашла напоље да возим ролере, како бих још смршала, а нисам јела два дана јер сам била на неком детоксу. И због пада концентрације, и вероватно мањка енергије, нисам закочила и са оба колена сам лупила у пуној брзини и снази у шипке Бранковог моста. Имала сам последице наредних пар месеци, а и данас имам грозне ожиљке који боле на промену времена. Ништа страшно, могло је и горе. То је био окидач, који смо препознали моја породица и ја, да мени треба помоћ, стручна помоћ – била је искрена Миона.

– Мени је стално било у глави да је мој проблем толико глуп и 'како ме није срамота да имам тако глуп проблем већ 10 година'. Али то објективно јесте био проблем који сам ја две године решавала на психотерапији и сад могу да кажем да сам га решила. Наравно, неки репови ће ме вући и даље, јер је то вероватно дубоко укорењен проблем негде у детињству. На питање 'Како си, али стварно?', је тешко одговорити и некад је дивно да имате помоћ, и то стручну, у одговору на то питање. И много је лепо када једног дана сазнате како сте и сазнате да можете да манипулишете својим мислима у најлепшем смислу, и да када приметите да сте у некој лошој фази заправо можете ви то сами да промените, јер је то читав један процес, то како сами себе лечимо – објаснила је она.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Милица Милша - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".