Траудл Енгелхорн-Векијато преминула је у септембру у 95. години и оставила наследство које се мери у милијардама долара својој унуци Марлен Енгелхорн.

Тридесетогодишња наследница, која живи у Аустрији, каже да није заинтересована за наследство које је потекло од породичне хемијске компаније, а које се процењује на 4,2 милијарде долара. 

 

- Сценарио који прижељкујем је да будем опорезована - рекла је Марлен за Њујорк тајмс.

Енгелхорнова је одлучила да поклони 90 одсто свог наследства, а највише би желела да новац узме држава како би га што боље редистрибуирала.

Богата наследница се у интервјуу за Вајс њуз прошле године такође осврнула на своје богатство, рекавши да „ниједан човек не би требало да има толико новца и моћи“.

Знајући да ће једнога дана наследити огромно богатство, Енгелхорнова је провела добар део последње деценије заговарајући повећавање пореза како би њено богатство било умањено и прераспоређено од стране државе.

Марлен је за тим циљем основала "Таx Ме Ноw" (Опорезуј ме сада), удружење богатих људи из Немачке који траже веће опорезивање њихових примања и богатстава.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".