Маск је оптужио претходно руководство за обману и давање погрешних информација о компанији због чека се читав процес одужио и отишао на суд, а одмах по куповини отпустио је извршног и финансијског директора, као и шефа правних послова и политике.

По Масковим речима, његова идеја је чишћење лажних налога у циљу очувања платформе као места за слободу говора, поредећи је са античким форумом или агором.

- Он сматра да Твитер треба да буде то - дакле простор за политички дијалог у условима слободе говора и првенствено платформа која промовише слободу говора у неким рационалним оквирима уз, наравно, ограничавање свега онога што се може сматрати говором мржње, позивањем на насиље и слично- рекао је професор Никола Танасић, преноси Спутњик.

Након вишемесечне саге о куповини и продаји светски утицајне друштвене мреже, зачињене тужбом, свађом новог власника Илона Маска са менаџментом и најавама промене уређивачке политике, оснивач Тесле је купио „Твитер“ за 44 милијарде долара.

- Он има лично велике амбиције за Твитер и те амбиције нису економске већ политичке природе. Маск сматра Твитер за перспективну мрежу као место за политички дијалог и сматра да она треба да обезбеди одговарајуће услове да се тај дијалог води у условима слободе говора- рекао је Танасић.

Маск је, како наводи Танасић, јако заинтересован за укидање елемената које препознаје као ограничавање слободе говора и сматра да Tвитер, као и друштвене мреже генерално, има склоност да се поцепа на домене који искључиво сервисирају ставове или екстремне левице или екстремне деснице.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".