Марина је изгубила битку са канцером после више од три године борбе. 

У најтежим тренутцима, уз Марину била је њена породица, супруг Александар Радуловић Фута, син Милан Радуловић Лаћа, као и Маријана.

- Једноставно, Марина се угасила. Тај живот који је живела и то све што јој се догодило у животу, смрт сина посебно, резултирало је њеном немоћи и лошим здрављем. Али Марина није умрла. Она живи и данас. Живи у кафани и међу нама. Кад уђем у ауто и пустим радио, она је ту. Такве жене као што је Марина остају запамћене заувек - изјавила је  Маријана Петровић, кума и најбоља Маринина пријатељица  која је уз њу била до последњег дана. 

Фото: Милена Анђела

 

Њој је била част да уз такву особу остане до краја живота: 

- Најжалије ми је што моја Марина није проживела још неку годину да можемо да се смејемо као што смо се смејале и да путујемо као што смо путовале. Била сам сад на мору мало пре њене годишњице, тамо где смо нас две летовале. Увек кад поручим џин-тоник, сетим се ње и нашег куцања и нашег седења на плажи... Како време пролази, све ми више недостаје. Марина је оставила траг у вечности својим песмама код многих певача, који ће остати упамћени по њеним текстовима - прича Петровићева.

Такође је описала како је изгледало њено и Маринино последње путовање.

- Био је Сабор трубача у Гучи у августу. Ја сам ишла тамо да радим и возила сам је пре тога на Палић. То је много волела. Успут смо певале, то је било само месец дана пре него што је умрла. Није престала да се бори, али је знала да је скоро крај. Осећала је то. Није никад рекла, али је осећала. Када сам је последњи пут посетила у кући са апаратом за дисање, знала сам да се ближи крај. Некако је венула. То је било нека три-четири дана пред смрт. После су је одвезли у болницу "Драгиша Мишовић", где је и завршила. Кад су је изводили из куће, тад смо се последњи пут виделе. И у њеним и у мојим очима било је јасно да се растајемо. Осећала сам то. Било је јако емотивно - са кнедлом у грлу је завршила Маријана. 

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".