Према информацијама до којих су дошли медији, он је ухапшен у августу месецу након што је претукао и вређао Лидију са којом је живео у ванбрачној заједници у Сомбору. Такође, он је тада прекршио меру забране приласка која му је два месеца раније одређена исто због насиља у породици.

– Насиље је откривено када је Славица Ђилас, иначе Лидијина ћерка позвала полицију током једног од иживљавања Зорана над Лидијом и оставила подигнуту везу како би полиција чула шта се догађа и пријавила насиље – каже извор упознат са случајем и додаје да је током истраге утврђено да је имао смањену урачунљивост у тренутку извршења кривичног дела.

Према информацијама, то није био први пут да је насиље које је Зоран починио над Лидијом пријављено. Наиме, он је и раније злостављао Лидију због чега је имао меру забране приласка, али је њу кршио.

Фото: Приватна архива

 

Њему је по предлогу Основног јавног тужилаштва у Сомбору одређен притвор у којем се налази од августа, а према сазнањима, он је вишеструки повратник.

 

 

Како наводе у ОЈТ Сомбор, оптужни акт је поднет због догађаја који се односе на временски период од 2019. године до 17.08. 2022. године, када је пријављено насиље у породици од стране Славице, Лидијине ћерке.

Из Основног суда у Сомбору кажу да према њему нису вођени други поступци пред овим судом, изузев вођења поступака продужења хитних мера предвиђених Законом о спречавању насиља у породици.

– Према окривљеном су продужаване хитне мере привременог удаљења из стана и привремене забране контактирања и приласка жртви решењима овог суда од 28.09.2020., од 5.10.2021. и 25.11.2021, с тим што су према окривљеном продужене хине мере и решењем од 19.8.2022. године поводом животног догађаја због ког је према окривљеном одређен притвор и због ког се води предметни кривични поступак – наводи се одговору Основног суда у Сомбору.

Подсетимо, на ужасавајућем сминку који се јуче појавио и проширио друштвеним мрежема, види се мајка Славица Ђилас (27) из Бегаљице (део Гроцке) како безочно шамара девојчицу и све време јој говори: “Ово ти је за Зорана. Због тебе је наш Зоран у затвору. Милице, зашто дираш Зорана”.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦИЈА ДОВОДИ КАВЧАНЕ: Почело саслушање осумњичених за планирање убиства Јована Јовановића


(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".