На острву љубави Киривина убијено је најмање 30 људи, а више њих је озбиљно рањено у масакру какав Папуа Нова Гвинеја не памти.

Киривина је највеће од Тробријанд острва, која су позната као острва љубави због необичних ритуала везаних за интимне односе у домородачким заједницама.

"Њујорк пост" пише да становници Тробријанда негују сек*уално позитивну културу у којој се интимни односи сматрају врло важним сегментом друштвених односа, нарочито код младих људи.

Заједница их подстиче на се*с много раније него у западњачкој култури, а свако село има колибу названу букуматула у којој се очекује да тинејџери имају интимне односе.

Детаљи масакра још увек нису познати, али се зна да је реч о сукобу два племена. Локални медији преносе да се одиграо прави мали рат, и да ово острво не памти такав масакр.

Насиље је релативно ретко на острвима љубави, још од закона уведеног током колонијалне владавине Аустралије, када је међуплеменски рат проглашен незаконитим. Становници ових острва тада су почели да сукобе решавају партијама крикета, што крвави инцидент који се одиграо ове недеље чини још бизарнијим.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".