До краја месеца и почетком новембра уз доминацију антициклона биће суво, стабилно и релативно топло време уз могућу појаву магле и њено дуже задржавање, објавио је метеоролог Марко Чубрило.

Како каже, засад тек око 8. новебра почињу да се назиру сигнали измене синоптичког тренда.

- После данашњег пролазног наоблачења следи јачање антициклона и све до краја месеца наш део Европе ће се налазити у снажом пољу антициклона тако да ће доминирати суво, стабилно и релативно топло време. У вечерњим и јутарњим часовима је могуће формирање, а понегде и дуже задржавање магле те ће тамо и максимуми бити нижи.

Због магле ће у неким деловима Србије бити упаљен метео аларм.

- У пределима без магле они би требало да се крећу од 14 до 21 степен, на југу и око 25 степени Целзијуса, а у местима са маглом око 13 степени. Почетак новембра доноси наставак синоптике из октобра где ће уз доминацију антициклона преовлађивати суво и стабилно време - пише Чубрило.

Око 4. новембра почиње да се јавља сигнал за постепено нарушавање антициклона, док на ансамбле прорачуну оба модела тек око 8. новембра стоји сигнал за почетак осетније промене времена, која би се затим могла интезивирати у и у другом делу месеца донети конкретније падавине. Лако се може десити да после дужег сувог периода поново уђемо у период чешћих и обилнијих падавина.

- Наредних десетак дана свакако наставак сувог и релативно топлог времена. Сви изнети подаци и процене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државе прогностичке заводе - наглашава Чубрило.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".