Na ostrvu ljubavi Kirivina ubijeno je najmanje 30 ljudi, a više njih je ozbiljno ranjeno u masakru kakav Papua Nova Gvineja ne pamti.

Kirivina je najveće od Trobrijand ostrva, koja su poznata kao ostrva ljubavi zbog neobičnih rituala vezanih za intimne odnose u domorodačkim zajednicama.

"NJujork post" piše da stanovnici Trobrijanda neguju sek*ualno pozitivnu kulturu u kojoj se intimni odnosi smatraju vrlo važnim segmentom društvenih odnosa, naročito kod mladih ljudi.

Zajednica ih podstiče na se*s mnogo ranije nego u zapadnjačkoj kulturi, a svako selo ima kolibu nazvanu bukumatula u kojoj se očekuje da tinejdžeri imaju intimne odnose.

Detalji masakra još uvek nisu poznati, ali se zna da je reč o sukobu dva plemena. Lokalni mediji prenose da se odigrao pravi mali rat, i da ovo ostrvo ne pamti takav masakr.

Nasilje je relativno retko na ostrvima ljubavi, još od zakona uvedenog tokom kolonijalne vladavine Australije, kada je međuplemenski rat proglašen nezakonitim. Stanovnici ovih ostrva tada su počeli da sukobe rešavaju partijama kriketa, što krvavi incident koji se odigrao ove nedelje čini još bizarnijim.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".