У Скупштини Србије завршена је дводневна расправа о новој влади Србије коју ће, уколико буде изгласана, водити Ана Брнабић, која је поручила да нову владу карактеришу две ствари и то да је просрпска и да је влада континуитета.

Како је навела Брнабић, у овако тешким временима Србија мора да има само и искључиво просрпску владу која ће радити само у интересу грађана Србије.

- Морамо да имамо владу у којој неће бити дисонантних тонова, већ ће сви министри радити као део тима који ће дати све од себе не да преживимо, већ да наставимо наш раст и развој - казала је.

Када је реч о континуитету, Брнабић истиче да је потребан због раста који се бележи од 2013. године.

Истиче да је ова власт дуплирала све и поручује да је континуитет потребан и у чувању Србије која самостално одлучује о својим питањима.

- Потребан нам је континуитет за независност о свим питањима унутрашње и спољне послове, која брани своје ставове у складу са интересима својих грађана и међународним правом. Ми морамо да нађемо начин и простор да испунимо главно обећање које смо дали у предизборној кампањи, да до 2026. године просечна плата буде 1.000 евра, а пензија 500 евра и овај тим ће се борити за то сваког тренутка, сваког дана - казала је мандатарка.

За нову владу посланици се тренутно изјашњавају прозивком.

Влада Србије имаће 25 министарстава и три министра без портфеља.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".