Отац монструм Харалд Копиц (57), који је убио троје своје деце, пресудио је себи у дворишту затвора у Лепоглави упркос томе што је требало да буде под сталним надзором.

У тренутку када је нашао сам, након шетње са неким од затвореника који служе казне за најтеже злочине, углавном старијих особа, извадио је жилет из БИК бријача и дубоко пререзао вратну артерију и вене на рукама и ногама.

Одмах је пао јер је изненада почео да губи крв. Притрчали су чувари који су покушали да му зауставе крварење, а позвана је и Хитна помоћ из Иванца која је стигла до КПЗ Лепоглава, међутим, Халард Копиц је искрварио на путу до болнице.

Министарство правде саопштило је у уторак увече да је осуђеник (57) починио самоубиство и да ће Управа за затворски систем извршити ванредни стручни надзор, а о утврђеним околностима јавност ће бити благовремено обавештена.

- Бојим се да би сада одговорност могла да пређе на правосудног полицајца. Упозоравамо на недостатак правосудних полицајаца и то посебно у Лепоглави. Копиц је био раздвојен са затвореницима који раније нису правили проблеме. Није се бавио послом и искористио је најповољнији тренутак с обзиром на то да је најавио да ће починити самоубиство - рекао је председник Синдиката правосудне полиције Хрватске Армин Татаревић.

Сцена је била стресна и за затворске чуваре који су Копицу брзо притрчали у помоћ, међутим, двориште је пространо, није под видео-надзором, а у то време цео простор је надгледао само један чувар. Копиц је искористио тренутак који му се чинио најзгоднијим. Бријачи за једнократну употребу које користе затвореници могу бити погодни за наношење повреда посебно кад се пластика загреје и извади жилет.

ПРЕТИО И РАНИЈЕ ДА ЋЕ УБИТИ

- Убићу се првом приликом. Овде сам стално под присмотром.

Овако је говорио отац монструм који је 24. септембра 2021. осуђен на максималну казну од 50 година затвора због убиства своје троје деце у изнајмљеном стану у загребачким Млинима. Након убиства четворогодишњег дечака и седмогодишњих близанаца дигао је руку и на себе. У тренутку злочина мајка убијене деце није била у Загребу, а деца су викенд провела код оца.

Тражио је превремени одлазак на издржавање казне у Лепоглаву, али је неко проценио да га ипак треба помно пратити управо због могуц́ности да изврши самоубиство.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".