Хрватски председник Зоран Милановић коментарисао је данашње Опште изборе у БиХ и поручио да Хрвати у тој држави не смеју да зависе о, како је казао, "пукој срећи или вољи чиновника“.


Будући да се и ови избори у БиХ одржавају по старом изборном закону могло би се поновити да Бошњаци бирају представнике Хрвата у власти, а Милановић каже да штогод да буде за Хрвате опет неће бити добро.

- Докле год је могуће да неко Хрватима бира представнике у власти, то се зове превара и то је тренутно на делу. Међународна заједница не ради ништа, а Хрватска као целина, као тоталитет спољне политике, не ради довољно - рекао је Милановић, пренео је загребачки Вечерњи лист, у издању за БиХ.

Коментирајући најаве да би високи представник Кристијан Шмит могао да исксористи бонска овлашћена за измену изборног закона, Милановић каже да Хрвати не смеју да завише о „нечијој доброј вољи“ и „о милости неког чиновника“.

- То је неиздржива ситуација - рекао је Милановић и изразио бојазан да ће број Хрвата у БиХ „на крају пасти на пар хиљада“.

Он је за политичаре у БиХ, посебно за Жељка Комшића рекао да су "преваранти“ и да „им се не може веровати“.

Они, додао је, користе чињеницу да Хрвата има мало и да, ако се хрватска права не заштите институционално, „њима нема спаса“.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".