Француска полиција је ухапсила двојицу држављана Србије због сумње да су превозили наркотике у две одвојене акције .

Како преноси француски портал Линдепендант, ова два случаја су готово идентична. Наиме, код оба возача из Србије пронађена је иста количина марихуане, која је довезена из Шпаније и која је била сакривена на идентичним местима у њиховим атомобилима.

Први Србин ухапшен је 7. октобра у аутомобилу "ауди А5" и код њега је нађено 24,2 килограма марихуане сакривене између задњег седишта и гепека, док је други Србин ухапшен недељу дана касније у "мерцедесу" и код њега је, такође, нађено 24,3 килогра,а марихуане.

Фото: Јутјуб принтскрин/[ресцуе911.де] - wорлдwиде емергенцy респонсес

 

Француски портал наводи да је још једна "случајност" то што су обојица осумњичених Срба после хапшења тврдила да су сиромашни и да су због тога прихватили овај "посао". Међутим, током истраге утврђено је да су дуго боравили у Шпанији, док су у телефону једног од ухапшених мушкараца пронађене фотографије и видео снимци на којима се види како позира на плантажи канабиса, али и са великом количином новца.

- Суд сматра да одбрана Срба није искрена. Наиме, један од њих је рекао да је бивши професионални спортиста, који је своју каријеру завршио због повреде. Како је наводно навео, због тога је упао у коцкарске дугове и мора да враћа дуг од 100.000 евра уз камату од 10 одсто месечно. Он је рекао да је, наводно, због тога прихватио посао да из Шпаније превезе забрањени товар у Француску и тврдио је да му је то први пут - преноси Линдепендант и додаје да му судија ипак није поверовао.

- Суд није поверовао да је он обична мула, већ сматра да је он један од крупнијих играча у шверцу наркотицима из Шпаније. Такође, суд је наложио да се провере његови банковни рачуни и да се покрене међународна истрага - наводи француски портал.

Фото: Танјуг/АП/Маттхиеу Алеxандре

 

Како додају ухапшениј Србима прете затворске казне од две и по, односно три године, као и новчана казна од 43.000 евра и одузимање аутомобила који су коишћени током извршења кривичног дела.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: ПОЧИЊЕ ДА КУЉА ЛАВА: Снимци из ваздуха ерупције вулкана Стромболи

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".