У једној од емисија у којој је гостовао у марту ове године говорио је о свом детињству и открио да је као дете помогао једној слепој девојци, ову чињеницу јавност до тада није знала.

Фото: Танјуг/Немања Јовановић

 

У питању је било једно музичко такмичењу у Загребу, а Марко се на ту тему шалио да је био популарнији у Хрватској него овде, имао је специфичан начин за хумор који је јавност волела.

- Ја сазнам да смо победили, а они су нама, свим извђачима ставили неке лутке на сцену, као да седе... Било је договорено да, када сви истрчимо, свако узме лутку и маше публици за крај. Ми победили, прогласили победника, добро... Ја се вратим, нечија ћерка је у паузи била слабовида, или чак слепа, и док је жири бирао она је петнаест минута свирала на клавиру. Можда је имала 20 година и кусур...", испричао је Марко.

- Дошла је до клавира, али не зна даље, лоше је то организовано. Ја сам је видео и дао сам јој ту лутку... Сви машу, само ја немам лутку као победник. Мислим, после су ми је дали, можда је сада у Крушевцу. Девојка је кренула да плаче и то су све снимили фотографи. Пошто сам имао кумове у Загребу, рекли су им да сам највећа звезда, јер сам јој дао лутку, а ја нисам о томе ни размишљао (како сам јој дао лутку). Само сам мислио како стоји сама поред клавира, дао сам јој лутку и повео је на сцену, а ето, постао сам већа звезда у Хрватској, него што сам био овде у том тренутку - испричао је Марко Живић у једној емисији.

Марко Живић је рођен у Крушевцу 4. априла 1972. године. Преминуо је у Београду 14. октобра 2021. године.