Верујем да ће влада у наредном периоду бити достојна у наредном периоду и да ће бити добар партнер са председником Републике, изјавио је Милош Вучевић, који ће у новој влади заузети место министра одбране.

- Веома сам поносан што смо предложили ванстраначке личности и убедљиво највећи број жена као чланице владе. Тиме показујемо да смо спремни да и даље демократизујемо друштво. Неће бити лако, није да кукако и да глумимо неке лажно забринуте људе, али гледамо реално на ствари које се око нас дешавају. Гледаћемо да сачувамо овај наш брод који се зове Србија и да Србија седи на ‘српској столици' - навео је он.

Вучевић је рекао да се очекује да седница Скупштине Србије буде заказан за уторак и да ће се тад Ана Брнабић изложити свој експозе.

Фото: Фото архива Новости

 

Он је одбио да потврди да ли ће Александар Вулин бити нови директор БИА, напомињући да ће о томе одлучивати Влада Србије.

Говорећи о одласцима Небојше Стефановића и Зоране Михајловић из Владе Србије, он је рекао да не разуме зашто се то тумачи као казна.

- Не ради се уопште о казни, већ морате повремено да мењате тим и дајете шансу другим људима. Онда не морате да имате изборе, већ само преписујете владу из мандата у мандат. Природно је да се мења састав. Овај састав владе је нека комбинација, имате људе који су раније били министри, мандатарку која је и раније била премијерка и 13 нових лица -нагласио је Вучевић.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара

 

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".