На позицију министарке долази са важне функције у НЛБ Комерцијалној банци. Није била позната широкој јавности, али је веома утицајна у пословним и економским круговима.

Ђедовић Негре је десети месец на месту члана Извршног одбора НЛБ Комерцијалне банке. Пре тога је била директорка Регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан где је провела пет година.

Када је ступила на функцију у банци, из компаније су саопштили да ''доноси богато међународно искуство финансирања великих корпорација, инвестиција и пројеката из области транспорта, енергетике, телекомуникација, иновација, здравства и других индустрија, али и искуство у финансирању малих и средњих предузећа, која су стуб националне привреде''.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

Рођена је у Београду, а основну школу је завршила у насељу Браћа Јерковић деведесетих година прошлог века. Родитељи су јој инжењери, мајка је завршила један, док је отац студирао два факултета.

“Отац је био један од првих који је у старој Југославији радио на истраживању нафте са партнерима из Америке, и један од првих који је у социјализму започео предузетнички бизнис, који се развио као јако успешан, до његове преране смрти. Мајка, иако је имала своју каријеру у успешној словеначкој фирми, максимално је била пожртвована за породицу”, рекла је Ђедовић у интервјуу за часопис Карактер пре две године.

У Београду је завршила Економски факултет, а магистрирала је финансије и менаџмент на СДА Бокони универзитету у Милану и Андерсон школи менаџмента у Лос Анђелесу.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

 

Започела је каријеру у медијима, и то као ТВ продуцент на Си-Ен-Ен Интернешнал где је извештавала са бројних догађаја у региону, али и са ратишта у Авганистану.

У једном интервјуу Дубравка Ђедовић, која се удала за бившег рагбисту и триатлонца Кристофа, рекла је како је “усвојила” и одгајила две девојчице и како је у браку родила још двоје деце.

Говори четири страна језика енглески, француски, италијански и руски.

Фото: Танјуг/Зоран Зестић

 

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДЛОЖЕН САСТАВ ВЛАДЕ: Председник Вучић прочитао имена будућих министара

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".