Томислав Жигманов рођен је 1967. године у Таванкуту. Основну школу завршио је у родном Таванкуту, а средњу школу у Суботици. Дипломирао је на Филозофском факултету у Новом Саду, на групи за филозофију, са темом "Платонови докази за бесмртност душе и питање етике".

Предавач је историје филозофије на Теолошко-катехетском институту Суботичке бискупије. Био је главни и одговорни уредник суботичког двонедељника „Жиг“ (1998) и први главни и одговорни уредник програма на хрватском језику Радија Суботица (1998–2000). Један је од иницијатора, покретача и председник Привременог управног одбора Новинско-издавачке установе "Хрватска ријеч" (2002–2004). Извршни је уредник Лексикона подунавских Хрвата – Буњеваца и Шокаца, као и главни уредник Годишњака за знанствена истраживања Завода за културу војвођанских Хрвата.

Жигманов је рано ступио у политички живот Србијe. Prvi јавни политички корак начинио је 1991. године када је постао члан Демократског савеза Хрвата у Војводини. Ту странку напушта 1996. године након разилажења са руководством.

У октобру 2015. изабран је за председника Демократског савеза Хрвата у Војводини, као једини кандидат за ту функцију, након што је дотадашњи председник Петар Кунтић био кандидат на листи дијаспоре на парламентарним изборима у Хрватској, у име Хрватске демократске заједнице (ХДЗ).

Новембра 2019. године прикључио се коалицији заједно са Лигом социјалдемократа Војводине под називом Војвођански фронт, са којом се на првим следећим изборима кандидовао за посланичко место у Скупштини Србије.

Директор је Завода за културу војвођанских Хрвата од 2009. до данас.

У слободно време бави се писањем песама, рефлексивне прозе, есеја, и филозофских радова. Његова књижевна делатност превођена је на енглески, немачки, мађарски, румунски и бугарски језик. Члан је неколико хрватских научник и културних установа: Хрватског филозофског друштва, Друштва хрватских књижевника и Друштва књижевника Војводине.     

Жигманов је као појединац и представник хравтске националне мањине у Србији више пута негативно оценио мешање државе у идентитетски спор између Буњеваца и Хрвата у Србији.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".