Алсину Левенту, убици певача Шабана Шаулића,смањена је затворска казна за три месеца због дугог трајања судског процеса. 

Турчин је прво био осуђен на три године и три месеца затвора, а према мишљењу најблиижих страдалих, ова казна није довољна нити задовољавајућа. 

Породица певача се сада први пут огласила након скандалозне одлуке Окружног суда у Гитерслоху, пише Република.

- Шокирани смо информацијом. Не због тога што је Шабан био велика звезда, него што је био супруг, отац, деда... Уложили смо жалбу, и нисмо желели да идемо на суђење јер нам није било до тога. Не можемо да схватимо да Немачки правосудни систем не поштује људски живот - пише у саопштењу породице Шаулић.

- Видела сам, шта да вам кажем? То је толико бедно, али и сама пресуда је бедна. То је испод сваке части, људскости и достојанства за два живота и једног инвалида, страшно! А ово сада... Нашу жалбу су одбили у старту, зато што смо ми тражили више, они су жалили, тако да смо очекивали овакав исход - истакла је Гоца за Пинк, па наставила:

Фото: Игор Маринковић

 

- Знате како, знала сам да ће му вероватно изаћи у сусрет, он је ипак њихов држављанин, ту се све своди на то. Међутим, једино што могу да кажем да је нека сатисфакција јесте та да је један немачки лист најискренији и најкоректније написао да је то срамота и брука за немачко правосуђе. Мораћу да разговарам са адвокатом, али мислим да ми немамо више права на било какве жалбе. Колико год очекујте неке ствари, опет вас погоди. Шта то значи, седнеш у кола дрогиран, пијан, без возачке са два-три пута већом брзином од дозвољене и убијеш двоје људи и једно унаказиш, то показује да систем дозвољава да свако може неког да усмрти и да не одговара за то. Једна велика трагедија које је задесиле три породице, рекла бих свашта, али ето, да не говорим сада нешто што не би требало.

Подсећања ради, удес се догодио 17. фебруара 2019. године на ауто-путу код градића Гитерслох. Пијани возач ударио је од позади аутомобил у којем су били Шабан Шаулић, Мирсад Керић и Слободан Стојадиновић. Упркос покушају лекара, Шабан и Керић су преминули, док  је Стојадиновић тешко повређен. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома Шабана Шаулића 1991. године

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".