Турчин Алсин Левент, осуђен је на три године и три месеца затвора због тврдњи да  је под дејство дроге и алкохола ударио у аутомобил нашег легендарног певача Шабана Шаулића.  Шабан и Мирсад Керић су погинули, а Слободан Стојадиновић је задобио веће повреде.

Окружни суд у Гитерслоху смањио је казну оптуженом Левенту за три месеца после уложене жалбе.

Ова казна од три месеца је додељена због изазивања саобраћајне несреће, убиства из нехата и због коришћења неважеће дозволе за вожњу. 

Фото: Ненад Живановић

 

– Одлука је донесена због чињенице да је судски процес трајао дуго. Такође, узето је у обзир да се оптужени покајао и то што нема досије – наводи извор.

Подсећања ради, саобраћајна несрећа догодила се 17. фебруара 2019. године на ауто-путу код градића Гитерслох, у близини Биленфелда. Шабан се тада враћао са наступа. Пијани возач ударио је од позади аутомобил у којем су били Шабан Шаулић, Мирсад Керић и Слободан Стојадиновић. Левент је тада возио 193 километра на час. Упркос борби лекара за певачев живот, Шабан је изгубио битку.  

Он је најпре био осуђен на казну затвора од три године и три месеца, али ни та пресуда, према мишљењу породице Шаулић, није задовољила правду.

Суђењу су присуствовали Шабанова удовица Гордана, као и деца Михајло и Санела. С њима је правду чекао и син погинулог Мирсада Керића.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Тоше Проески - анђео ког је трагична смрт прерано одвела Богу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".