Turčin Alsin Levent, osuđen je na tri godine i tri meseca zatvora zbog tvrdnji da  je pod dejstvo droge i alkohola udario u automobil našeg legendarnog pevača Šabana Šaulića.  Šaban i Mirsad Kerić su poginuli, a Slobodan Stojadinović je zadobio veće povrede.

Okružni sud u Giterslohu smanjio je kaznu optuženom Leventu za tri meseca posle uložene žalbe.

Ova kazna od tri meseca je dodeljena zbog izazivanja saobraćajne nesreće, ubistva iz nehata i zbog korišćenja nevažeće dozvole za vožnju. 

Foto: Nenad Živanović

 

– Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor.

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Šaban se tada vraćao sa nastupa. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Levent je tada vozio 193 kilometra na čas. Uprkos borbi lekara za pevačev život, Šaban je izgubio bitku.  

On je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, ali ni ta presuda, prema mišljenju porodice Šaulić, nije zadovoljila pravdu.

Suđenju su prisustvovali Šabanova udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela. S njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.

(Alo)

BONUS GALERIJA: Toše Proeski - anđeo kog je tragična smrt prerano odvela Bogu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".