Фолк певач Јашар Ахмедовски проговорио је о великом пријатељству, али и прекиду тог пријатељства, са Шабаном Шаулићем, с којим није говорио две и по деценије, а да разлог никада није сазнао јер је краљ фолка ту тајну, како каже, однео у гроб.

Иако је краљ народне музике из непознатих разлога прекинуо контакт с њим пре много година и то у моменту када је доживео највећу породичну трагедију, у којој му је 1994. страдао брат Ипче Ахмедовски, када је Шаулић трагично настрадао 2019, Јашар није могао да не оде на његову сахрану и испрати га на вечни починак, без обзира на то што нису били у контакту.

Фото: Игор Маринковић

 

- Нисам говорио са Шабаном након породичне трагедије 25 година и не знам зашто се то десило. Мислио сам да ћемо некада проговорити и да ће ми рећи о чему се ради... Када је погинуо, нисам могао да издржим и отишао сам на сахрану - испричао је Јашар у емисији "Премијера викенд-специјал" и наставио:

- Раније смо живели заједно, били смо 24 сата заједно, баш сам га волео, и као човека и као певача, жао ми је што је све тако било... Са њим сам почео, са њим сам и живео, много сам га волео и био сам му велики пријатељ. Први сусрет је био у кафани где је певао Халид Бешлић, тада он није још ништа снимио. Када сам певао, напунио сам кафану, те су ме одмах питали да радим ту. С обзиром на то да је Халид ту већ певао и да би била два певача, а ниједна певачица, препоручили су ми ресторан на Илиџи, где сам одмах добио посао и касније упознао Шабана, који ме је довео у Београд и за седам дана снимио први албум.

Певач се затим осврнуо на најгори период у свом животу и губитку брата Ипчета Ахмедовског, који је млад погинуо у саобраћајној несрећи, али је иза себе оставио песме које се и данас радо певају и слушају.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Diskos Official/Петар Милошевић

 

- То је најтежи период у мом животу, то је била велика трагедија. Отад није ништа било исто. Много тога сам га научио, био је млад, велика је штета, велика... Био је темпераментан, живео је 300 на сат, ето, и те ноћи је погинуо... Не могу о томе много да причам, данас су његове песме можда и популарније него тада. Кад год је певам, настане хаос. Дуго нисам могао да слушам, када буде на радију, ја запушим уши. Много ми је драго сада, када чујем колико воле његов лик и дело - закључио је Јашар.

 

Још радим на томе да се остварим као отац

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jasar Ahmedovski

 

Фолкер је проговорио и о борби за потомство, те открио да му је то једина неостварена жеља:

- Млад сам се оженио, али је велика љубав била у питању. Заиста волим децу, трудили смо се пуно, али није суђено. Сада смо можда у том процесу, обавестићу вас о свему томе када дође време... То је можда једина ствар коју нисам успео у животу да остварим.

 

Злата и Гоца једине ме никад нису издале

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

Ахмедовски тврди да међу колегама има веома мало правих пријатеља, али да су му две певачице много више од тога:

- С певачима се веома ретко дружим, али једине колеге које ме никада нису издале јесу Злата Петровић и Гоца Божиновска, оне су ми и више од пријатеља.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ипче Ахмедовски - Мали Рамбо и велики певач кога смо прерано изгубили

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".