"Војници" озлоглашеног клана стигли су под великом пратњом Жандармерије наоружане дугим цевима.

Почетак суђења заказан је за 9.30 сати.

Подсетимо, Беливук је у понедељак када је почело суђење негирао кривицу и у судници навео да сматра да је цела оптужница измишљотина и да не стоји да су се он и остали бранили ћутањем, јер су изјавили да нису криви. На првом рочишту прочитане су обе оптужнице.

У среду је саслушан Марко Миљковић који је такође негирао да је починио злодела која му се стављају на терет и тврдио је да је оптужница измишљотина. Саслушана су и браћа Будимир.

Клану се на терет ставља више кривичних дела
Беливуку и његовом клану се на терет ставља седам убистава, трговина дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Суд је у јуну потврдио нову оптужницу, другу по реду, којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године.

У оквиру прве оптужнице на терет им се стављају убиства Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Лазара Вукићевића.

Беливук и припадници његове криминалне групе ухапшени су 4. фебруара 2021. године, а припремно рочиште почело је 13. јуна ове године, из четвртог пута.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Први пут је одложено због захтева за изузећа поступајућих судија и тужилаца, други пут због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених, јер је 14. априла ухапшен као члан криминалне групе Дарка Шарића и од тада је у притвору.

Треће припремно рочиште одложено је јер је Миљковић отказао пуномоћје свом адвокату и остао без браниоца.

На самом почетку рочиште је раздвојено и у односу на Миљковића, јер се његов нови изабрани бранилац још није упознао са Беливуковим предметом, а који се жалио да се не осећа добро, након чега су враћени у притвор пренео Блиц.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".