Озбиљни психички проблеми

Језиви злочин који је запрепастио целу Француску откривен је у петак увече, када је неименовани бескућник пријавио полицији да је пронашао леш малолетне женске особе. На основу снимака сигурносних камера са зграде у којој је Лола живела, истражитељи су утврдили да је девојчицу тог јутра киднаповала жена, која је у руци носила исти пластични кофер у којем је њен леш касније пронађен. Истрага је показала да је Дабија Б., бескућница коју истражитељи описују као особу са "екстремним психичким проблемима", потом одвела сироту девојку у подрум зграде, где ју је сатима сексуално злостављала, физички мучила, а затим задавила и пререзала јој врат.

- Осумњичена се хвалила да може за новац да набави људске органе. Докази сугеришу да је девојчица одведена у подрум зграде у којој је живела, где је мучена и силована пре него што је задављена, а затим и исечена по врату. Верује се да убица има озбиљне психичке проблеме. Тек треба да се утврди зашто је на грудима девојчице написала бројеве 0 и 1. Живела је на улици, али је имала породицу и пријатеље у предграђу Париза - рекао је медијима извор из француске полиције.

 

 

Полиција је ухапсила шест особа, међу којима и старију сестру Дабије Б. и бескућника који је пронашао тело, али су на слободу убрзо пуштени сви осим убице и њеног 43-годишњег пријатеља. Он се терети да је помагао убици да сакрије тело унакажене девојчице, односно да га је својим колима превезао из подрума у којем је убијена до дворишта у којем је пронађена у коферу. Полиција је навела да он није учествовао у претходном иживљавању над Лолом, те да је Дабија сама извршила монструозни злочин.

Ухапшен и помагач

- Ухапшена жена је сама отела, злостављала и убила девојчицу, а потом позвала пријатеља да јој помогне да сакрије леш. Сведоци су је претходно видели како носи крвави кофер који је јако мирисао на избељивач. Полиција је привела још четири особе, међу којима и Фриху Б., Дабијину старију сестру, али је утврђено да они немају везе са овим злочином, па су убрзо пуштени на слободу - рекао је извор из истраге.

Фото: Танјуг/АП

 

Медији наводе да је девојчица била омиљена у школи и комшилуку, да је потицала из угледне породице и да су њени родитељи, осим стана у Паризу, поседовали и две куће у унутрашњости Француске.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: ПУЦЊАВА У КРЊАЧИ: Убијен младић (30)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".