Десетогодишњу девојчицу из руског града Саратова наводно је убила сестра (14) 13. октобра тако што је избола, полила алкохолом и запалила, пише КП.ру.

Тело детета пронађено је касно увече у стану. Око 18:30 мајка је дошла кући након посла и пронашла мртву своју десетогодишњу ћерку. Осакаћено тело лежало је у кухињи. Имало је много убода и опекотина. Лекари који су стигли на лице места могли су само да констатују смрт.

Полиција је покренула кривични поступак за “изузетно окрутно убиство малолетника”. Сумња је готово одмах пала на 14-годишњу сестру преминуле девојчице, која је те вечери била сама код куће са њом.

Дете је приведено на испитивање, где је мирно изнела ужасавајуће признање. Милана А. је рекла да је убила сестру док њени родитељи нису били код куће. Притом је била невероватно окрутна, о чему сведочи велики број убода и опекотина. Тачан број убода је толико велики да нису могли да их изброје на лицу места, па се чека обдукција.

Девојчица није хтела да открије зашто је то урадила. Она се тренутно налази у притвору, а према руском закону може да кривично одговара и са 14 година. Разлоге за такав чин тек треба да разјасне психолози и други специјалисти.

Локални медији такође напомињу да је породица девојчица била добростојећа и да деца нису била регистрована у социјалној служби. Породици није фалио новац, стан је био јако добро одржаван, девојчице су ишле у школу “Аурора”. Милана је имала осредњи просек оцена, претежно тројке. Такође, наставници су стекли позитиван утисак о њој и никада није показивала знаке агресије.

Родитељи девојчица Максим А. и Евгенија су били разведени. Девојчице су живеле са мајком, али их је отац финансијски издржавао и активно учествовао у њиховом животу. Оба родитеља раде и немају кривични досије.

Полиција тренутно проверава одлуку о старатељству и покушава да утврди да ли је ипак било немара од стране родитеља.

(Објектив)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".