– До среде под утицајем антицикона стабилно и релативно топло, без падавина. До уторка увече у кошавском подручју умерена, повремено и појачан, југоисточни ветар. Дневни максимум знатно изнад просека и теребао би се кретати од +16 до +23, а локално и око +25 степени Целзијуса –  написао је Чубрило.

– У среду се очекује пролазно наоблачење, само понегде и то углавном над планинским делом региона врко слаба киша. Почеће да дува умерен и појачан северозападни ветар, а дуж Јадрана бура. Уследиће и захлађење так да ће се тог дана максимум кретати од око +15 на северу до око +24 на југу региона – каже Чубрило и додаје:

– Наредна два дана (четвртак и петак) доносе суво али хладније време. Ноћни минимуми би били од +1 до +8 у низијама и од -3 до +3 у пределима преко 800метара надморске висине. Као последица тога први, најчешће, приземни мразеви са могу јавити и у низијама региона Током дана сунчано, али прохладно уз максимуме од +12 до +18 степени Целзијуса – пише он.

 

Краће захлађење се очекује око 20.10. до пред сам крај месеца, уз температруре око или мало преко просека, а појава падавина могућа је после 24.10.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".