Група Легенде основана је 1988. године у Београду, када су објавили и први албум. Милинковић је дошао у бенд већ 1989. године, а пре тога је био девет година у Београдској опери.

Након 30 година, после дугогодишње сарадње са поменутом групом Милинковић отпочиње самосталну каријеру и напушта бенд.

 

Фото: В. Данилов

 

 

Иван се често након одласка из "Легенди" оглашавао у јавности и говорио о ономе што се дешавало у његовом приватном животу након одласка.

Иван Милинковић се труди да свом сину Филипу пружи све оно што је и сам добио у својој породици. Обезбедио му је безбрижно детињство, а данас овај млади момак студира ИТ и сви кажу да је изузетно лепо васпитан.

Иван је сина добио у 40. години, у другом браку.

Фото: Анђела Стевановић

 

 

- У животу имаш неке планове, али и живот има неке своје. И све он то послаже, те коцкице... - каже некадашња звезда групе "Легенде".

Сећајући се свог детињства, популарни певач је, у разговору за Курир, открио и да је за почетак његове музичке каријере био заслужан отац који га је подстакнуо. Ипак, што је старији, у себи осећа мајчин утицај.

- Мој тата је умро млад, два месеца је фалило да напуни 57 година, канцер га је однео. Тата је био неко ко је у животу ризиковао, био је од те врсте људи, а мама је гледала да га мало приземљи и, како бих рекао, слојевитије је прилазила стварима. Мама је била неко ко је био сталоженији и, видим, с годинама, мајка ради у мени, постајем сталоженији, мисли су ми сложеније и сталоженије - испричао је Иван.

Фото: Анђела Стевановић

 

 

- Очеву смрт је мајка тешко поднела. "Губитак брачног партнера је један од најтежих губитака... Мајка је била релативно млада и касније сам кроз разговоре са њом схватио коју је тежину она носила након татине смрти. Имала је стрес како опстати... Касније смо и сестра и ја схватили колико је то утицало на њу и да је то врста латентног стреса. Живот те кали на многе начине и има много изазова.

Мајка, коју је Иван звао Лела из милоште, није жива већ три године, умрла је на Светог Саву 2019. године.

- Хтела је да умре у стану, али, због неге која јој је била потребна, морала је да буде у болници - испричао је Иван.

Фото: В. Данилов

 

 

- Кум, који је радио тамо, рекао ми је да она полако одлази. И отишао сам да је видим, још једном... Сећам се, јануар, хладно... Стајем крај њеног кревета и пуштам јој песму коју је она јако волела, да се уз ту песму од ње опростим. То је било нешто наше...

- Мама је много волела Амалију Родригез, али сам јој пустио Терезу, песму "Моја прва и последња љубави". То је однос сина и мајке, онога ко ти је подарио и живот и таленат. Тереза је, некако, синоним емоције, оно што ја носим у себи - завршава Милинковић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Аните Манчић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".