Свет је на тренутак стао те 2009. године кад је на сцену шоу програма Британија има таленат изашла средовечна жена неофарбане косе, природних обрва, уз речи да жели да постане светска звезда.


Подругљиви осмеси из публике због њеног излгеда утихнули су када је запевала.

Својим моћним гласом освојила је дословно све који су је чули. Људи су плакали док су слушали како пева нумеру из Јадника.

И жири је плакао.

Снимак са њене аудиције сакупио је скоро 260 милиона прегледа.

Победа у такмичењу јој је тада измакла за длаку, али је убрзо по завршетку такмичења објавила албум који је проглашен најпродаванијим деби албумом у Великој Британији свих времена.


Завладало је огромно интересовање за ову скромну жену која је читавог живота само маштала о томе да покаже свима свој таленат, а захваљујући њему имала је бројне наступе и стекла је богатство вредно 22 милиона фунти.

Онда је од толиког притиска доживела нервни слом.


У једном тренутку је купила вилу у којој је покушала да живи, али није могла да се прилагоди новом окружењу, те се вратила у свој стари дом. Тада је купила и кућу поред и спојила је са својом старом, па сада ту живи.

После првенца, у међувремену је снимила још седам албума, али и трансформисала свој изглед. Офарбала се, променила фризуру и почела сасвим другачије да се облачи.

Бојл је такође два пута наступала пред краљицом - 2012. године, певала је на краљичином дијамантском јубилеју, а затим поново у на Играма Комонвелта у Глазгову, у Шкотској, њеној домовини.


„Највећа промена је заиста била тренутна слава, од мале непознате даме са мачком у Шкотској до тога да ме препознају где год да сам ишла. Требало је мало да се навикнем“, рекла је Бојл за "People" 2019. Упркос новостеченој слави и богатству, Бојл и даље живи у својој породичној кући у Блекбурну у Шкотској. Одгајали су је у граду њен отац рудар и ратни ветеран Патрик и њена мајка Бриџит, која је била дактилографкиња.

Фото: Профимедиа

 

Бојл је у претходним интервјуима рекла да не планира да напусти породичну кућу јер се ту осећа најближе својој преминулој мајци.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".