- Стање пацијената који су смештени на одељењима Опште болнице у Чачку је стабилно, после иницијалних прегледа који су јуче урађени у нашој установи - рекла је начелница хирургије Опште болнице у Чачку, докторка Биљана Марић.

Она је навела да је троје пацијената на одељењу опште хирургије, двоје на одељењу ортопедије, а две пацијенаткиње су на одељењу јединице интезивне неге лечења.

- Сви пацијенти су стабилних животних параметара, доброг здравственог стања су јутрос. Ради се о лакшим телесним повредама осим ових пацијенткиња које се налазе у јединици интезивног лечења. Оне имају тешке телесне повреде - рекла је др Марић.

Од десет пацијената који су јуче, након несреће хоспитализовани у чачанској Болници, троје је пребачено на даље лечење у Спиналном центру на Бањици.

У току данашњег дана, очекује се отпуштање на кућно лечење већине пацијената који се налазе у Чачку.

- Пацијенти који су смештени на хирургији и на одељењу ортопедије, на основу ових параметара којима баратамо јутрос и на основу свих претрага које су урађене накнадно данас би требало да буду отпуштени на кућно лечење. То не важи за пацијентиње на јединици интезивног лечења, оне ће остати и даље код нас - казала је Марић.

Иначе, након пада моста у чачанском Ургентном центру око 80 лекара и медицинског особља пружали су помоћ повређенима.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".