- Stanje pacijenata koji su smešteni na odeljenjima Opšte bolnice u Čačku je stabilno, posle inicijalnih pregleda koji su juče urađeni u našoj ustanovi - rekla je načelnica hirurgije Opšte bolnice u Čačku, doktorka Biljana Marić.

Ona je navela da je troje pacijenata na odeljenju opšte hirurgije, dvoje na odeljenju ortopedije, a dve pacijenatkinje su na odeljenju jedinice intezivne nege lečenja.

- Svi pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobrog zdravstvenog stanja su jutros. Radi se o lakšim telesnim povredama osim ovih pacijentkinja koje se nalaze u jedinici intezivnog lečenja. One imaju teške telesne povrede - rekla je dr Marić.

Od deset pacijenata koji su juče, nakon nesreće hospitalizovani u čačanskoj Bolnici, troje je prebačeno na dalje lečenje u Spinalnom centru na Banjici.

U toku današnjeg dana, očekuje se otpuštanje na kućno lečenje većine pacijenata koji se nalaze u Čačku.

- Pacijenti koji su smešteni na hirurgiji i na odeljenju ortopedije, na osnovu ovih parametara kojima baratamo jutros i na osnovu svih pretraga koje su urađene naknadno danas bi trebalo da budu otpušteni na kućno lečenje. To ne važi za pacijentinje na jedinici intezivnog lečenja, one će ostati i dalje kod nas - kazala je Marić.

Inače, nakon pada mosta u čačanskom Urgentnom centru oko 80 lekara i medicinskog osoblja pružali su pomoć povređenima.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".