Ронилац Ненад Стојковић рекао је за РТС да се враћао из Чачка ка Овчар Бањи када га је престигло неколико санитета, а затим и полицијски ауто и он је кренуо за њима.

- Најпре сам помислио да је неки аутомобил слетео у језеро. Међутим, када сам дошао на лице места, видео сам да се мост срушио и притекли смо у помоћ. Пришли смо до једне особе која је држала другу и покушали смо да извучемо жену која није давала знаке живота јер је провела већ 10 минута у води - рекао је Стојковић.

Додао је да су помогли човеку да изађе из воде, а онда с тимом из Чачка су извукли прву жену, која је настрадала.

- Затим смо из чамца прегледали конструкцију моста и пронашли смо и другу особу која се налазила десетак метара од прве - истакао је Стојковић.

Фото: МУП

 

 

Напоменуо је да је мост стар више од 60 година и давно је требало да се реновира, сајле су веома танке и дошло је до замора материјала.

- Раније је пролазило и више људи па се није ништа догодило, међутим, вероватно је време и више људи који су покушали да пређу мост довело до ове трагедије - напоменуо је Стојковић.

Према његовим речима, више пута житељи Овчар Бање су указивали да треба мост да се реновира.

Лекари су указивали помоћ и онима који су претрпели шок због несреће која се догодила.

Стојковић каже да је отежавајућа околност што се, када су пукле сајле, први део моста заротирао и вероватно су та ротација моста и решетка утицали па друга жена није могла да изађе на површину.

- Прва особа је покушала да скине јакну и запетљала се у конструкцију моста и жице, тако да смо једва успели да је откачимо - истакао је Стојковић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".