Народну певачицу Гордану Гоцу Лазаревић  не можемо често видети пред камерама и у новинама, али зато ако пристане, врло искрено одговара на свако питање које јој се постави и то у добром расположењу и перфектно дотерана.  

Гоца је у студиу са супругом Милутином Поповићем Захаром згостила бројне певаче, а Лепој Брени је кувала и кафу и певала песме које никако нису биле њој суђене: 

- Брени нисам кувала само кафу, него и ручкове и вечере. Уживала сам у томе, свима њима сам правила колаче, певала све те песме и веселила се њиховим успесима. Лако сам се мирила са тим због своје неамбициозности - почиње Гоца, и додаје:

Фото: дј.голл

 

- Говорили су да сам била Захарова ''пробна трака'' јер сам  певала песме да би их певачи чули. Није он крив што нисам узела неке од њих. Ја нисам била амбициозна, волела сам га тада толико, да сам хтела да он буде срећан и нисам размишљала о својој каријери. Говорили су ми: „Сваку си отпевала да је чује певач, а могла си да је узмеш за себе“. Одговарала сам да ми то не смета, драже ми је било да Захар има хит јер се и он пробијао.

Током осамдесетих због сопствене одлуке и скромности била је  певачица у сенци, али је редовно наступала, некада и по неколико пута дневно.

- Превише сам била скромна, тиха и из другог плана. Било је посла и ја сам певала, чак су ме звали Гоца драгстор. По цео дан сам певала, некада и неколико пута дневно. Радила сам концерте и забаве и имала сам привилегован положај, певала сам шта сам ја желела. Нисам тражила велике хонораре и увек сам мислила да нисам оправдала тај новац - објашњава кроз широки осмех Лазаревићева.

Певачица се  присетила и свог детињства, па признала да је била  дете које није имало довољно родитељске љубави.

- Сметала ми је очева грубост. Имала сам спартанско васпитање. Одговорна сам и вредна, али не волим императив, ако ме замолиш лепо, ја ћу све урадити. Из куће нисам понела много љубави - каже Гоца.

Фото: РТС принтскрин/Јутјуб принтскрин/Драган Обрадовић

 

Због бројних песма жали што није отпевала а које су биле Захарово дело. Једне од њих су ''Иванова корита'' и ''Један дан живота''.  Брена и Мирослав Илић су тада били популарни, па је песма припала њима. 

 -Жао ми је што нисам снимила ''Вино точим, а вино не пијем'', није могао да преправи текст јер је био јак и мушки. Онда ''Због тебе моме убава'', могао је текст да се преправи, али сам рекла да ће Станиша Стошић боље да је отпева. ''Један дан живота'' ми се много допадала, али Милутин то није хтео да ми да, Брена и Мирослав су тада били много популарни и то је било намењено њима - рекла је Гоца

Мерима није хтела ''Иванова корита''

- Нико није хтео да сними ''Иванова корита''. Захар ме је молио да узмем ту песму. Песму није хтела ни Мерима Његомир, али она се тада забављала са Црногорцем, па је песму узела само због њега јер је он инсистирао - рекла је Лазаревићева.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Лепа Лукић и њена "наследница" - Ивана Ђорђевић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".