Добро је свима позната борба за мајчинство Аните Манчић. Драмска уметница о овој теми говорила је небројено пута највише из жеље да помогне другима. Да женама са истим проблемом пружи снагу да наставе да се боре.

– Десет година водила сам тешку борбу да постанем мајка, нажалост безуспешно. То је велики атак на организам. Тело је почело да се буни, зато сам одустала од те борбе. Размишљала сам и да усвојим дете – рекла је својевремено Анита која је ипак успела да пронађе снагу за осмех.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Сплет околности даровиту уметницу није обесхрабио, напротив, усмерио ју је на други пут о ком она данас поносно говори.

Борба за мајчинство Аните Манчић окренула је уметницу доброчинству и раду са децом са посебним потребама, тачније са дауновим синдромом.

Управо они су јој били специјални гости када је примала награду "Жанка Стокић". Анита тврди да никада није била срећнија.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Они су заиста препуни љубави, имали су потребу да са мном имају јако близак контакт. Та нека размена љубави и њихова потреба да буду део нормалног живота, ја верујем да они имају и свест о томе. Верујем у њих јако. Са некима сам успела да урадим ствари за које су многи тврдили да није могуће. Између осталог један дечко успео је да каже целу реченицу. Доводила сам на наша дружења колеге. Када сам добијала награду, целој групи сам обезбедила ложу имала сам кратки говор , а онда сам их представила. Кренуо је аплауз они су излетели на сцену и клањали су се све време, јер су научили да се то ради. И каже ми Мира Бањац која ми је признање уручила, да никада такву доделу није имала - присетила се Анита.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Аните Манчић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".