Dobro je svima poznata borba za majčinstvo Anite Mančić. Dramska umetnica o ovoj temi govorila je nebrojeno puta najviše iz želje da pomogne drugima. Da ženama sa istim problemom pruži snagu da nastave da se bore.

– Deset godina vodila sam tešku borbu da postanem majka, nažalost bezuspešno. To je veliki atak na organizam. Telo je počelo da se buni, zato sam odustala od te borbe. Razmišljala sam i da usvojim dete – rekla je svojevremeno Anita koja je ipak uspela da pronađe snagu za osmeh.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Splet okolnosti darovitu umetnicu nije obeshrabio, naprotiv, usmerio ju je na drugi put o kom ona danas ponosno govori.

Borba za majčinstvo Anite Mančić okrenula je umetnicu dobročinstvu i radu sa decom sa posebnim potrebama, tačnije sa daunovim sindromom.

Upravo oni su joj bili specijalni gosti kada je primala nagradu "Žanka Stokić". Anita tvrdi da nikada nije bila srećnija.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

- Oni su zaista prepuni ljubavi, imali su potrebu da sa mnom imaju jako blizak kontakt. Ta neka razmena ljubavi i njihova potreba da budu deo normalnog života, ja verujem da oni imaju i svest o tome. Verujem u njih jako. Sa nekima sam uspela da uradim stvari za koje su mnogi tvrdili da nije moguće. Između ostalog jedan dečko uspeo je da kaže celu rečenicu. Dovodila sam na naša druženja kolege. Kada sam dobijala nagradu, celoj grupi sam obezbedila ložu imala sam kratki govor , a onda sam ih predstavila. Krenuo je aplauz oni su izleteli na scenu i klanjali su se sve vreme, jer su naučili da se to radi. I kaže mi Mira Banjac koja mi je priznanje uručila, da nikada takvu dodelu nije imala - prisetila se Anita.

BONUS GALERIJA: Iz albuma glumice Anite Mančić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".