Што је најгоре, ово је могло да буде спречено, с обзиром на то да грађани овог дела главног града већ годинама моле надлежне да реше проблем са великим бројем напуштених паса.Читава драма почела је јуче око 13 часова, у Улици Јовице Јасјевића, у Крњачи, насеља у предграђу Београда.

- Било је сасвим обично поподне, време ручка и у посету су нам дошле моја сестра и њена двогодишња ћеркица. Дан је почео као и сваки други, а онда се претворио у највећу агонију наших живота - почиње причу тетка двогодишње девојчице Весна Милосав Бркић. Наиме, након ручка њена сестра, односно мајка мале Кристине, са њом је изашла у шетњу, недалеко од куће где су дошле у госте.

-Током шетње, дете је пришло псу да га помилује и у том тренутку, пас је насрнуо на дете и крволочно јој одгризао прст на десној руци. Толико крвнички ју је ујео, да није хтео да пусти док јој није одгризао цео прст! - препричава текта девојчице детаље драме која се јуче одиграла испред њеног дома.

Дете је уз огроман бол, додаје, доживело у велике трауме, како и њена мајка.

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

 

 

-То је буквално била борба са псом, њега који кидише и моје сестричине и сестре да је исчупају из његових чељусти - рекла је тетка мале Кристине.

Након уједа и те крволочне борбе, мајка мале Кристине је некако успела брзо да се прибере и контактира Хитну помоћ, али добијају одговор да Хитна помоћ излази на терен само у случају животне угрожености.

Ствар су тако, ипак морали да узму у своје руке, па су се упутили у Дом здравља. -Одмах су нас примили и пружили прву помоћ те су је одмах по хитном поступку превезли у Институт за мајку и дете на одељење дечије хирургије где је након корона теста извршена операција прста - прича нам тетка и даље узнемирена због свега.

- Како су у здравстНа Институту су им тражили део одгризеног прста како би га пришили, али то није било могуће - пас га је изгледа појео!

- Пошто су на Институту тражили део одгриженог прста како би га пришили ангажовали смо се да нађемо прст, али нажалост, крволочни пас га је појео, те трансплатација није била могућа - прича нам Весна.

Како додаје, на руци девојчице остао је само корен прста.- Кристина је још увек у болници, сада је стабилно, животно угрожена није била ниједног тренутку, али опет то не смањује њену трауму и чињеницу да има инвалидитет - каже тетка девојчице.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".