- Он је нагласио да је то ауто у доласку, да ће бити у земљи за две до три недеље и да је процедура да се да 30 одсто аванса, а остатак новца кад возило стигне. Цена аутомобила који сам желео да купим била је 9.800 евра, а ја сам дао капару 6.100 евра, више од тих 30 одсто. Нашао сам се с његовим куриром у Београду, јер је он имао изговор да има пуно посла, тај човек ми је дао признаницу и неки уговор, а ја њему новац- истиче жртва.

Ф. Ђ. би се јавио телефоном, извињавао и говорио да ће возило каснити неколико дана због царине. Тада је тражио да му се исплати остатак новца за возило. 

Фото: З. Јовановић

 

 

 

Са сајта који је оглашавао возила његове фирме навели су да су добили више пријава корисника који су сумњали да је реч о превари:

- Били смо у контакту са оглашивачем и затражили да разлози због којих је цена ниска буду јасно наведени у опису огласа. Проверили смо и да ли је фирма регистрована у АПР, што је био случај. Овај оглашивач више није на нашем сајту, ми немамо доказа да се радило о превари, али свакако сугеришемо потенцијалним купцима да приликом куповине аутомобила буду обазриви како би на време идентификовали показатеље потенцијалне преваре и избегли је. Такви показатељи могу бити неубедљиви разлози за хитну продају аутомобила, нереално ниска цена, захтев за давањем капаре пре него што се возило види, комуникација с продавцем искључиво путем мејла-

- Сва возила су била испод цене у односу на остале огласе, то је сигурно радио да би привукао потенцијалне купце. Кад сам га питао зашто је цена нижа, он је говорио да кад је некоме хитна продаја у Швајцарској, он то купи и продаје ауто с малом маржом - каже жртва преваре и тврди да је крајем прошле године преварио неколико људи, да је конкретно од њега узео 6.100 евра, од троје по 15.000 евра, а од двоје скоро по 30.000 евра.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".