Министар Вулин је након урученог високог признања рекао да се права и суштинска вредност српске полиције не мери само кроз остварене резултате.

-Бити полицајац није само посао, бити полицајац је животна мисија. Ми смо у протеклих годину и по дана разбили више од 30 организованих криминалних група, само у овој години 19 организованих криминалних група. Имали смо заплену шверцованих цигарета од чак 50 тона и тиме оборили све рекорде који постоје у потоњој историји борбе Србије против шверца цигарета- рекао је Вулин.

Истакао је да је заплењено 10 и по тона меласе за наргиле, што је највећа заплена икада од како се наргиле користе у нашој земљи.

Фото: Printskrin MUP

 

 

-Могао бих да вам причам и о томе колико смо ухапсили прљавих и корумпираних полицајаца, могао бих да вам причам о томе колико смо пута учествовали у гашењу пожара, спасавању људи. Не може то свако, не може свако да буде припадник српске полиције- истакао је министар Вулин, саопштено је из МУП-а.

Бити српски полицајац није, каже, посао, већ је то животна мисија.

-Само ако сте свесни колико ћете некада бола себи нанети, али чувати и сачувати и право и закон и правду, онда обављате високо, важно, узвишено занимање и онда вам је то животна мисија, бити на страни права и правде, јер право и правда чине да онај слабији не мора да буде слабији- навео је министар и истакао:

-Држава полицајца опреми, наоружа, да му силу, али поштовање грађана сваки полицајац мора сам да избори и заслужи или никада не заслужи. Прави српски полицајац је на првом месту добар и честит човек који изнад свега воли своју земљу и грађане- истиче Вулин.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Сахрана Шинза Абеа - присутна и Ана Брнабић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".