Ministar Vulin je nakon uručenog visokog priznanja rekao da se prava i suštinska vrednost srpske policije ne meri samo kroz ostvarene rezultate.

-Biti policajac nije samo posao, biti policajac je životna misija. Mi smo u proteklih godinu i po dana razbili više od 30 organizovanih kriminalnih grupa, samo u ovoj godini 19 organizovanih kriminalnih grupa. Imali smo zaplenu švercovanih cigareta od čak 50 tona i time oborili sve rekorde koji postoje u potonjoj istoriji borbe Srbije protiv šverca cigareta- rekao je Vulin.

Istakao je da je zaplenjeno 10 i po tona melase za nargile, što je najveća zaplena ikada od kako se nargile koriste u našoj zemlji.

Foto: Printskrin MUP

 

 

-Mogao bih da vam pričam i o tome koliko smo uhapsili prljavih i korumpiranih policajaca, mogao bih da vam pričam o tome koliko smo puta učestvovali u gašenju požara, spasavanju ljudi. Ne može to svako, ne može svako da bude pripadnik srpske policije- istakao je ministar Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

Biti srpski policajac nije, kaže, posao, već je to životna misija.

-Samo ako ste svesni koliko ćete nekada bola sebi naneti, ali čuvati i sačuvati i pravo i zakon i pravdu, onda obavljate visoko, važno, uzvišeno zanimanje i onda vam je to životna misija, biti na strani prava i pravde, jer pravo i pravda čine da onaj slabiji ne mora da bude slabiji- naveo je ministar i istakao:

-Država policajca opremi, naoruža, da mu silu, ali poštovanje građana svaki policajac mora sam da izbori i zasluži ili nikada ne zasluži. Pravi srpski policajac je na prvom mestu dobar i čestit čovek koji iznad svega voli svoju zemlju i građane- ističe Vulin.

FOTO GALERIJA: Sahrana Šinza Abea - prisutna i Ana Brnabić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".