Иако је филмска звезда годинама показивала знакове депресије и користила седативе на рецепт, њена смрт је шокирала јавност.

Мерилин Монро била је блиско повезана са бројним моћним људима, па и са председником Џоном Ф. Кенедијем.

Фото: Профимедиа

 

 

Око њене смрти обилују теорије, укључујући и могућност да ју је убила ЦИА или неко кога је послао сам Кенеди. Други су мислили да ју је тадашњи државни тужилац Роберт Кенеди убио јер је имала инкриминирајуће доказе против породице који су могли уништити њихову политичку каријеру и довести до правних проблема, али постоји још једна теорија иза њене преране смрти која се истиче изнад осталих - она која укључује откривање.

На основу строго поверљивог документа узетог из трезора НСА, др Стевен Греер каже да има разлога да верује да је Мерилин Монро убијена јер је хтела да исприча свету о свемирској летелици пронађеној у Новом Мексику.

Фото: Профимедиа

 

 

Према речима доктора Греера, инсајдер са којим је била повезана био јој је послао копију овог документа који је потписао Џејмс Џесус Англетон, шеф контраобавештајне службе ЦИА -е од 1954. до 1975. године.

Документ описује и прислушкивање Мерилин Монро и детаљно описује њену дискусију са пријатељицом у Њујорку, у којој је она наводно рекла да ће одржати конференцију за штампу како би открила шта јој је председник Кенеди рекао о "предметима из свемира пронађеним у Новом Мексику 1940-их ".

Фото: Профимедиа

 

 

Доктор Греер је рекао да је чак разговарао са једним од Монроевих блиских пријатеља у филмској индустрији, глумцем и певачем Бурлом Ивесом, који је рекао да узрок њене смрти није самоубиство, али да верује да је то могао бити вероватан сценарио.

Шта је тачно председник Кенеди рекао Монро и да ли би јој свет поверовао да је изашла и све то испричала, остаје тајна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".