Драган Илић, дугогодишњи сарадник и пријатељ Горице Нешовић, одржао је уводну реч на комеморацији поводом њене смрти.

Иако су многи очекивали да ће то бити типичан комеморативни говор, Драган Илић се ипак мало и нашалио, баш у стилу своје колегинице, која је била позната као духовита и ведра особа.

- Ту си сви који су волели Горицу, а и они које је она волела. Ујединила је НУНС и УНС. Није ово парастос, него журка. Нећемо направити велику буку да нам не би упала мурија. На самом почетку сам хтео да вам кажем да све радимо с великим ризиком. Нећемо да правимо циркус од њеног одласка, јер је она ту. Знам да ћу до краја трпети звоцање због овога. Горица није желела комеморацију - рекао је Илић, након чега је уследио минут ћутања у знак поштовања покојној Горици.

- Горица је радила на различитим медијима, волела је да каже да никада није дупетом затварала врата. Чувала је драге људе између себе. Чувајте се међусобно. Ту су Марко и њена сестра Сашка, којима ће се наћи. Кад јој је било најтеже, звали смо је да смо наручили нови компјутер преко кога ћемо да је укључимо, а она је рекла да кидамо. Кад су је питали шта ради, она је рекла да води програм. Чувајте се, уживајте у музици - закључио је Илић свој дирљив и потресан говор.

Од вољене колегинице дошли су да се опросте колеге Рада Ђурић, Воја Недељковић, Наташа Миљковић, Ивана Зарић и глумац Бојан Димитријевић.

Подсетимо, Горица Нешовић је преминула 6. октобра, у 59. години живота, а последњих неколико година водила је битку са дијабетесом.

Горица је рођена 15. маја 1964. у Београду. Каријеру радијске водитељке започела је 1982. године на Студију Б.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".