Dragan Ilić, dugogodišnji saradnik i prijatelj Gorice Nešović, održao je uvodnu reč na komemoraciji povodom njene smrti.

Iako su mnogi očekivali da će to biti tipičan komemorativni govor, Dragan Ilić se ipak malo i našalio, baš u stilu svoje koleginice, koja je bila poznata kao duhovita i vedra osoba.

- Tu si svi koji su voleli Goricu, a i oni koje je ona volela. Ujedinila je NUNS i UNS. Nije ovo parastos, nego žurka. Nećemo napraviti veliku buku da nam ne bi upala murija. Na samom početku sam hteo da vam kažem da sve radimo s velikim rizikom. Nećemo da pravimo cirkus od njenog odlaska, jer je ona tu. Znam da ću do kraja trpeti zvocanje zbog ovoga. Gorica nije želela komemoraciju - rekao je Ilić, nakon čega je usledio minut ćutanja u znak poštovanja pokojnoj Gorici.

- Gorica je radila na različitim medijima, volela je da kaže da nikada nije dupetom zatvarala vrata. Čuvala je drage ljude između sebe. Čuvajte se međusobno. Tu su Marko i njena sestra Saška, kojima će se naći. Kad joj je bilo najteže, zvali smo je da smo naručili novi kompjuter preko koga ćemo da je uključimo, a ona je rekla da kidamo. Kad su je pitali šta radi, ona je rekla da vodi program. Čuvajte se, uživajte u muzici - zaključio je Ilić svoj dirljiv i potresan govor.

Od voljene koleginice došli su da se oproste kolege Rada Đurić, Voja Nedeljković, Nataša Miljković, Ivana Zarić i glumac Bojan Dimitrijević.

Podsetimo, Gorica Nešović je preminula 6. oktobra, u 59. godini života, a poslednjih nekoliko godina vodila je bitku sa dijabetesom.

Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".