Теа Таировић се прошлог викенда нашла у центру медијске пажње због хапшења на аеродрому у Немачкој.

Певачица се након вишесатне драме у недељу касно увече вратила за Београд, али није била расположена да даје изјаве окупљеним медијима.

Како "Курир" саунаје од добро обавештеног извора блиског певачици, ситуација у Немачкој није била уопште безазлена, па је Теа у једном тренутку због велике количине новца који је имала са собом морала да доказује да не спонзорише терористе. Како су објаснили упућени, у питању је редовна процедура.

Фото: АТА имагес

 

 

- Теа је најпре била задржана на аеродрому због тога што је прекорачила три дана у шенген зони, што је потврдио и њен менаџер Неша Бриџис. Ипак, након што је скинута с лета за Београд и када је издвојена од осталих путника, детаљном контролом утврђено је да код себе има много више новца у кешу него што је то законом дозвољено. Полицајци су приликом претреса њеног пртљага нашли око 40.000 евра, које је зарадила током наступа које је имала у Бугарској и Немачкој, а као што је познато, дозвољено је само 10.000 евра. Када су јој пронашли сав тај новац, уследила је права драма јер су представници немачког закона најпре проверавали да ли је Таировићка спонзор неке терористичке организације, да ли је новац планиран зе њено финансирање - започиње причу неименовани извор, па наставља:

- Након што је утврђено да Теа нема никакве везе с било којом терористичком организацијом, настављено је испитивање. Она је тврдила да је тим новцем хтела да купи аутомобил у Немачкој. Међутим, пошто није имала објашњење од кога је хтела да га купи, нити у који је салон ишла, морала је да докаже да је певачица. Када је показала свој Инстаграм профил, где качи фотографије и снимке са својих наступа, полицајци су се уверили да говори истину. Тада су извршене још неке провере, међутим, новац јој је одузет и враћено јој је само 10.000 евра, колико је дозвољено да носи са собом. Остатак новца су задржали и мораће да докаже његово порекло. Због свега њој сада прети забрана уласка у Немачку на пет година. Након што су све процедуре завршене, она је пуштена. Одатле се упутила за Франкфурт, одакле је авионом слетела у Београд у касним вечерњим сатима - завршава извор.

Фото: АТА имагес

 

 

Иначе, Теа је после два сата од слетања, наводно због редовне процедуре у оваквим случајевима, изашла с пасошке контроле и у пратњи двојице крупних младића избегавала новинаре који су је више сати чекали како би је питали за коментар. Једног је држала за руку, али није познато да ли јој је то дечко.

Након драме на аеродрому, певачица се огласила на свом Инстаграм профилу и истакла да није ухапшена нити лишена слободе у било ком моменту.

Како Таировићева наводи, ситуација на аеродрому је била потпуно безазлена и може се наводно десити свакоме ко много путује.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Емина Јаховић у различитим издањима

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".