Млади од 16 до 29 година ће добити по 5.000 динара новчане подршке од државе пред Нову годину, баш као што је председник Републике Србије Александар Вучић у суботу и најавио. 

- Министарство финансија припрема законско решење којим ће бити регулисано питање исплате 5.000 динара младима од навршених 16, до навршених 29 година.

- Пријава младих ће трајати од 1. до 15. децембра преко портала Управе за трезор. Сви млади ће морати да се пријављују за ову врсту помоћи, осим прималаца социјалне помоћи и лица у заводима за извршење кривичних санкција - истакнуто је из Министарства финансија за Мондо.

Такође, потврђено је да овог пута новац на рачуне неће лећи аутоматски онима који су прошли пут оставили своју пријаву, већ ће морати да се обави пријава испочетка.

Претходних пута за новчану подршку од државе такође пријављивало електонским путем на порталу Управе за трезор, на адреси: идп.трезор.гов.рс. Оно што је било потребно да би сте се пријавили било је пребивалиште на територији Србије и важећа лична карта. На сајту Управе за трезор је требало да оставите свој ЈМБГ, број личне карте, име банке и број банковног рачуна. Уколико нисте имали рачун у банци, могли сте да означите било коју банку од понуђених у којој би вам отворили наменски рачун. 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".